Júliusi Top modell!

100% pontosság 1 perc alatt

TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Látogató számláló

0
1
2
1
7
8
0

Eljegyzésre készülsz?

Házhozszállítás

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Ászf.

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak , figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk! 1. Üzemeltetői adatok, információk Cégnév: Pavelka Attila  Székhely: 8440 Herend Pipacs út 10. Panaszkezelés cím: 8440 Herend Pipacs út 10. Adószám: 60781857-1-39 Nyilvántartási szám 22751486 Kibocsátó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Bíróság Cégbírósága Adatkezelési nyilvántartási azonosító:folyamatban Szerződés nyelve: magyar Ügyfélszolgálat: Elektronikus levelezési cím: pavelka1977@gmail.com Telefonos elérhetőség: +36 70 360 7205 Szállítási partner, partnerek megnevezése: Magyar posta zrt. Megrendelések feldolgozása hétköznapokon történik: 9-15 óra között Megrendelések teljesítésének átlagos idejekészlettől változik 1-20munkanap. Webáruház domain: szerelemgyuru.hu 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre A megvásárolható termékek körét a http://szerelemgyuru.hu/ honlapon működő webáruház menüben érheti el. 3. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak: http://szerelemgyuru.hu honlapon található különböző termék kategóriák, melyek mind a divatékszerek csoportjába tartozik. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak darab árak , azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját .Rendelési Információk: A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, a rendeléshez szükséges adatok: név, e-mail cím,telefonszám, cím : irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó 5. A megrendelések feldolgozása: A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 15 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra a. Végösszeg utalása esetén. Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1-20 munkanapon belül, készlettől függően. A termékek adatlapján megjelenített képek minimálisan eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén, visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére. Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kap a megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizze a SPAM (levélszemét) mappát a levelező rendszerében. Amennyiben nem kapta meg a visszaigazolást, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségek egyikén. 6. Rendelés menete: 1. A megvásárolni kívánt terméket testreszabás szín -típus megadása) után a mennyiség megadásával helyezze a kosárba, ha további termékeket szeretne rendelni, folytassa a vásárlást. 2. Ha már nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a kosár tartalmát az oldal tetején található „Kosaram”-ra kattintva. A „Kosár ürítése” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát, illetve módosíthatja a mennyiségét a fel-le nyilak használatával. Ha módosítja a megvásárolni kívánt mennyiséget, a mennyiség módosítását követően kattintson a bevásárlókosár frissítése gombra. Ha a módosított mennyiség nem érhető el, piros betűs figyelmeztetés jelenik meg, kérjük csökkentse a kívánt mennyiséget, míg a figyelmeztetés el nem tűnik, minden mennyiségmódosítás után frissítse a bevásárlókosarat az előzővel azonos módon. Ha minden terméket véglegesített, kattintson a „Vásárlás befejezése” gombra. 3. A vásárlás befejezése: Itt kell megadni a személyes adatait (név, e-mail cím, cím telefonszám, szállítási cím) minden esetben jobb ha még egyszer ellenőrizni a személyes adatait, hogy pontosak-e. 4. Fizetési mód kiválasztása, jelenleg számlára történő utalás vagy Paypal fizetési módok közül választhat. Előre utalás esetén a Szolgáltató mindaddig nem küldi ki a Megrendelő részére a csomagot, amíg a megrendelés teljes vételára meg nem érkezik a Szolgáltató számlájára. A teljes vételár minden esetben szerepel a megrendelés visszaigazoló e-mailben. 5. Szállítási / Számlázási adatok megadása​: 6. Fogadja el a rendelési feltételeket a jelölőnégyzet bejelölésével, miután megismerte annak tartalmát. 7. Az adatok megadását követően a „Rendelés elküldése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat. Szükség esetén ezen az oldalon módosítani tudja a megadott adatokat, illetve visszaléphet a kosár tartalmának módosításához is. A megrendelés elküldését követen Ügyfélszolgálatunkkal történő Kapcsolat felvétel útján tudja módosítani a megrendelés adatait. 8. A megrendelés elküldését követően a megadott e-mail címre visszaigazolást kap a megrendelés rendszerünkbe történő beérkezéséről. 9. A beérkezett megrendelését e-mailen minden esetben visszaigazoljuk,amint beérkezett a vételár a Folyószámlára. 7. A számla  a megrendelt termék(ek) árát és az esetleges szállítási díjat A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz .Az elektronikus számlát e-mailben küldjük . Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. 8. Házhoz szállítás, információk A webáruházban megrendelt termékeket a Magyar Posta  szállítja  a megrendelés során megadott szállítási címre. A megrendelt termékekről és a szállítási folyamatról a vásárló folyamatos tájékoztatást kap e-mail formájában.. A számlát a vásárló minden esetben elektronikus úton kapja Amennyiben a vásárló előre utalással ,vagy Paypal-on keresztül fizetheti a számlát, a fizetést követően nincs semmilyen fizetési kötelezettsége a kiszállításkor. A Rendelés feladását követően  emailben értesítést küldünk. Ha az első kézbesítési kísérlet sikertelen volt, a helyi postán érdeklődjön A megrendelt termékek kiszállítása munkanapokon 8:00 és 16.00 óra között kerül sor. Ha nem érkezik meg 2 munkanapon belül a rendelés, Ebben az esetben az első e-mail vagy értesítő során megadott telefonszámon vegye fel velünk a kapcsolatot. A Vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni, valamint meggyőződni arról, hogy a számlán szereplő tételek a valóságban megegyeznek a rendelt, és kiszállított termékekkel. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma felmerülne, javasoljuk, hogy a vásárló lehetőség szerint késedelem nélkül vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal , a hiba elhárítása érdekében. A rendelt csomag kiszállításának díja bruttó 635 Ft belföldön. 10. Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan A megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik, a rendelés küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása – kiegyenlítése esetén áll módunkban elindítani! 11. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató Kellékszavatosság Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával? Ön a Szerelemgyűrű.hu webáruház. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján? Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen, vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot. Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét? Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét? Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének? A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szerelemgyűrű.hu . nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt. Termékszavatosság Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával? Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján? Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. Milyen esetben minősül a termék hibásnak? A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét? Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét? Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól? A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: – a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy – a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy – a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. 5 A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti. 12. Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap. Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Szerelemgyűrű.hu 8440 Herend Pipacs út 10/2 +3670-360-7205 e-mail:  Ebből a célból karikagyuruszakerto@gmail.com felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR Az elállás/felmondás joghatásai Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. 6 Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog: •Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiai mozgások, ingadozásoktól függ. •Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra. Egyedi gravírozással, •Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek. Kép , vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta. •Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza. 13. Adatkezelési nyilatkozat A Szeremgyuru.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a Word Press. kezeli. Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk a Magyar Posta zrt. . A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez / regisztrációhoz szükséges – megadandó adatok • név • e-mail cím • telefonszám • irányítószám • település • utca, házszám • emelet, ajtó Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre - tárolásra: • eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája) • kedvenc termékek (amennyiben a regisztrációt követően belépett és elhelyezett kedvencek közé termékeket) • regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok 7 Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok • név • e-mail cím Hírlevélre feliratkozhat a megrendelés elküldése alkalmával, vagy a webáruház oldalain. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A feliratkozás elküldése után a megadott e-mail címre a rendszer egy megerősítő hivatkozást (webcímet) küld, amelyre történő kattintással igazolható, illetve erősíthető meg a feliratkozás. A megerősítő webcímre kattintással hozzájárulását adja a hírlevelek küldéséhez. A megadott adatokat a Yasmine-Ékszer bizalmasan kezeli, nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő leiratkozás gombra kattintást követően azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő adat törlési igény esetén, 3 munkanapon belül. A Szerelemgyűrű.hu által küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal. A megadott adatokat harmadik fél részére a Yasmine-Ékszer nem adja ki, harmadik fél ajánlatait nem kézbesíti a megadott e-mail címre. Statisztikai adatok A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb.). Ezen adatokat a Szerelemgyűrű.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A Szerelemgyűrű.hu által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon. Cookie-k (sütik) A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nemszeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, elmúlt-e már 18 éves kérdésre történő válasz. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra. Megrendelés adatai A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Szerelemgyűrű.hu a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása. 8 14. Jogorvoslattal élhet Panasszal élhet ügyfelünk, közvetlen az Ügyfélszolgálatnál ahol a rendelési azonosító megadása mellet, kérjük részletezze kifogásait. Ügyfélszolgálat: Posta cím: 8440 Herend Pipacs út 10/2 . E-mail:  Telefon: karikagyuruszakerto@gmail.com +36 703607205 (munkanapokon 9-15 óráig) Továbbá fordulhat a: Budapesti Békéltető Testülethez Posta cím: 1253 Budapest, Pf.: 10. E-mail:bekelteto.testulet@bkik.hu Teleon: +36 1488 2131 Fax: +36 1488 2186 Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 URL:http://naih.hu 15. Egyéb rendelkezések, információk A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgáritörvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Yasmine-ékszer általános szerződési feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát. Jelen dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide. 16. Elállási/felmondási nyilatkozat minta Elállási/Felmondási nyilatkozatminta (csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza) Címzett: 1 Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: 2 Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: 3 A fogyasztó(k) neve: A fogyasztó(k) címe: A fogyasztó(k) aláírása: Budapest, 2014.11.20. 1 ) Itt szükséges a vállalkozás nevének, postai címének, és – ha van – telefonszámának, telefax-számának és elektronikus levelezési címének megjelölése. 2 ) Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése 3 ) A megfelelő jelölendő

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelem

Azzal hogy Ön a Szerelemgyűrű.hu weboldalt használja, elfogadja és egyetért a következő adatvédelmi politikával. Ha nem fogadja el az Adatvédelmi Politikában foglalt feltételeket, kérjük azonnal szüntesse meg a weboldal és a szolgáltatásai használatát. 

Az adatvédelmi politika időnként változhat a weblap tartalom frissitésekor. Ajánljuk hogy időnként ellenőrizze ezt a lapot hogy mindig tisztában legyen a változásokkal. 

Minden személyes adatot amit Ön megoszt velünk mint felhasználó vagy látogató, feldolgozásra kerűl, hogy a szerelemgyűrű.hu szolgáltatásait optimális körlményekben tudja kinálni. 

A Szerelemgyuru.hu webplapját Pavelka Attila ev üzemelteti, székhelye Pipacs út 10, Veszprém, Herend, regisztrációs száma 60781857-1-39

A Szerelemgyuru.hu regisztrálási ürlap kitöltése által, a felhasználó kijelenti hogy kifejezetten és egyértelműen beleegyezik, hogy személyes adatait, a Szerelemgyuru.hu adminisztrátorai feldolgozzák és felhasználják az alábbi műveletek érdekében:

  • Az ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel;
  • A megrendelések feldolgozása;
  • A megrendelés lezárását,kiszállítását követően adatai VÉGLEGESEN TÖRLÉSRE KERÜLNEK weboldalunkon.
  • Nem tároljuk a vásárlók személyes adatait, melyet rendeléskor megadnak. Ezáltal harmadik félnek sem továbbítjuk. 
  • Ajánlatok, promóciók, kedvezmények, akciók, reklám és marketing üzenetek küldése a Szerelemgyűrű.hu tevékenységeivel kapcsolatban ).az új GDPR.RENDELET SZERINT MÓDOSULNAK.
  • CSAK A VÁSÁRLÓ EGYÉRTELMŰ BELE EGGYEZÉSÉVEL ,FELIRATKOZÁSÁVAL KÜLDÜNK HIRLEVELET.
  • ERRE A CÉLRA CSAK A FELIRAKOZÁSBAN MEGADOTT ADATOK SZEREPELNEK.
  • EZT SEM HARMADIK FÉLNEK,SEM PEDIG MÁS CÉLRA NEM HASZNÁLJUK FEL.


Az online fizetési folyamat alatt kért információk, a fizetési feldolgozás szolgáltatók feltételei hatálya alá tartoznak és ebben az esetben aSzerelemgyűrű (szerelemgyuru.hu nem kéri és nem tárolja a kártyájával kapcsolatos részleteket és információkat. 

Ha bármilyen kérdése van ezekkel az adatvédelmi feltételekkel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot velünk a dedikált kapcsolat űrlap segitségével vagy irjon nekünk a következő email cimre: karikagyuruszakerto@gmail.com.Harmadik fél joga.
 Nem vagyunk kötelesek kérésének megválaszolására, ha a kérésben megfogalmazott igény teljesítése más adatvédelmi alany, ill. harmadik fél jogának vagy szabadságának megsértését vonná maga után.

Érintett jog Meghatározás Hozzáféréshez való jog Kérheti tőlünk, hogy:

 

  • erősítsük meg , amennyiben személyes adatának kezelése történik nálunk;
  • biztosítsunk másolati példányt az adatkezelés tárgyát képező személyes adatokhoz;
  • nyújtsunk további tájékoztatást személyes adataira vonatkozóan, így különösen arra vonatkozóan, hogy milyen adatokkal rendelkezünk, az adatkezelés céljairól, kivel osztjuk meg ezeket az adatokat, illetve, hogy továbbítjuk-e ezeket az adatokat külföldre továbbá, hogy milyen módon védjük ezeket az adatokat, meddig tároljuk ezeket az adatokat, milyen jogokat élvez Ön ezekkel az adatokkal kapcsolatban, milyen módon és formában tud panaszt tenni, és végül, hogy honnan szereztük meg az Ön adatait, amennyiben az erre vonatkozó tájékoztatást a jelen pont szerinti értesítést megelőzően még nem bocsátottuk az Ön rendelkezésére.

Helyesbítéshez való jog Kérheti, hogy helyesbítsük ill. egészítsük ki az Önre vonatkozó pontatlan vagy hiányos személyes adatokat.

 

A tévesen szereplő adat helyesbítése előtt megvizsgálhatjuk az érintett adatok valóságosságát, illetve pontosságát.

Törléshez, elfeledtetéshez való jog Személyes adatának törlését kérheti, de kizárólag abban az esetben,

 

  • ha az érintett adat már nem szükséges az annak begyűjtésekor megfogalmazott adatkezelési célok teljesítéséhez; vagy,
  • ha Ön visszavonta hozzájárulását (amennyiben az adatkezelés kizárólag hozzájáruláson alapul); vagy,
  • ha Ön tiltakozáshoz való jogát gyakorolja; vagy,
  • ha az érintett személyes adatot jogtalanul kezelték; vagy,
  • ha az érintett adat törlését jogszabályi kötelezettség írja elő.

Személyes adatának törlésére irányuló kérését nem vagyunk kötelesek teljesíteni, ha személyes adatának kezelése az alábbi okokból szükséges és indokolt:

  • uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettségnek való megfelelés miatt; vagy
  • jogi igények előterjesztése, érvényesítése vagy védelme érdekében.

Fentieken túl felmerülhet egyéb olyan körülmény is, amikor személyes adatának törlésére irányuló kérését nem vagyunk kötelesek teljesíteni, elsősorban azonban a felsorolt esetekben tagadhatjuk meg erre irányuló kérését.

Felhívjuk arra a figyelmét, hogy a jelen pont szerinti törlési jog gyakorlása előtt ajánlott a fiókjából letölteni, majd pedig elmenteni minden olyan dokumentumot (értve ez alatt elsősorban: számlák, jótállási levelek), amelyek az eMAG-tól érkező megrendelésekkel kapcsolatosak, függetlenül attól, hogy a megrendelésben megjelölt számlázási fél Ön volt-e, vagy egy másik személy, esetleg szervezet. Amennyiben fenti intézkedést elmulasztja megtenni, mielőtt törlési jogával él, ezek a dokumentumok elvesznek, és ezeket a webshop nem fogja tudni pótolni Önnek, miután az adattörlési eljárás  – annak valamennyi adatával és dokumentumának törlésével együtt járó – megszüntetése vissza nem fordítható, végleges folyamat.

Adatkezelés korlátozására irányuló jog

 

(zárolási jog)

Kérheti, hogy személyes adatainak kezelését korlátozzuk (ti. adatait zároljuk), ám kizárólag ha az alábbiak valamelyike teljesül:

 

  • ha Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ennek ellenőrzéséhez szükséges időtartamra; vagy,
  • ha az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését; vagy,
  • ha az érintett adat már nem szükséges az annak begyűjtésekor megfogalmazott adatkezelési célok teljesítéséhez, de annak törlését bizonyos jogi igények előterjesztése, érvényesítése, vagy védelme kizárja; vagy,
  • ha tiltakozáshoz való jogával élt, és a mi eljárásunk jogszerűségének vizsgálata még nem zárult le.

Zárolási jog gyakorlása esetén személyes adatát továbbra is jogosultak vagyunk használni, amennyiben:

  • az erre vonatkozó hozzájárulást megkaptuk Öntől; vagy,
  • ha az érintett adat használata (megléte) bizonyos jog vagy jogos érdek bíróság előtti érvényesítése érdekében szükséges; vagy
  • ha az érintett adat használata (megléte) egy másik természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében szükséges.

Adatok szállíthatóságának biztosítása

 

(adathordozhatósághoz való jog)

Kérheti tőlünk, hogy személyes adatát tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban bocsássuk az Ön rendelkezéséretovábbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, ha

 

  • az adatkezelés kizárólag az Ön hozzájárulásával történik és az Ön által kötött megállapodásban rögzített szerződéses felhatalmazáson alapul; és
  • az adatkezelés automatizált módon történik.

Tiltakozáshoz való jog Az Ön saját helyzetével kapcsolatos okbóll bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, amennyiben úgy ítéli meg, hogy alapvető jogai és szabadságai üzleti érdekeinkkel szemben ezt kívánják meg.

 

Bármikor, indokolás nélkül tiltakozhat személyes adatainak direktmarketing-célú kezelése ellen is (ideértve a felhasználói profilalkotást is), amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik, mely esetben az adatkezelést a lehető leggyorsabban megszüntetjük.

Automatizált folyamatok végrehajtása Mint adatkezelési alany, kérheti, hogy mentesítsük a kizárólag automatizált folyamatokkal meghozott döntések hatálya alól, de csakis abban az esetben,

 

  • ha az ilyen folyamatban meghozott döntés Önre nézve joghatással járna; vagy
  • ha Önt hasonlóanjelentős mértékben érintiené.

A jelen pont szerinti jog nem érvényesíthető, ha az automatizált döntéshozatal eredményeként meghozott döntés:

  • az Önnel kötendő szerződés megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges; vagy,
  •  ha meghozatalát olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
  • ha az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Panasztételhez való jog Ön jogosult arra, hogy az illetékes felügyeleti hatóságnál panaszt tegyen személyes adatainak kezelésére vonatkozóan. 

Vásárlási tudnivalók
Csere garancia - Vásárlás menete információ
KÉSZLETEN LÉVŐ TERMÉK KISZÁLLÍTÁSA :

A Termék vásárlását/Vásárlási összeg
átutalását/beérkezését követően kezdjük meg a rendelés
feldolgozását, 2 munkanapon belül kiszállítjuk a megadott
címre erről e-mailben tájékoztatunk .

UTÁNRENDELÉSSEL VÁSÁROLT TERMÉK KISZÁLLÍTÁSA :

A Termék vásárlását/Vásárlási összeg
átutalását/beérkezését követően kezdjük meg a rendelés
feldolgozását, elkészítési idő 15-20 munkanap. Ezen időn
belül kiszállítjuk a megadott címre.Erről e-mailben
tájékoztatunk.

A Termék esetleg nem felel meg, /méretprobléma / esetén
jelezz nekünk ,14 napon belül miután átvetted a csomagot
, Cseregaranciát biztosítunk Minden Gravírozás nélküli
Ékszerünkre.


Megérkezett a rendelt karikagyűrű, de nem jó a mérete?
Semmi gond, ha gyűrű vásárlásod előtt Multisizer's
gyűrűmérőt rendeltél, de mégsem sikerült pontosan mérni,
akkor INGYEN kicseréljük,csak a postaköltséget kell
fizetned!

Csere szolgáltatás díja téged terhel ,ami Magyarországon
belül egyszeri 635 Ft Külföldre postázással 2500 Ft
,amely a vissza postázás költségét tartalmazza ,ami
Ajánlott Elsőbbségi Levélként történik.

Kivétel Egyedi , Gravírozással vásárolt termékeket nem áll
módunkban cserélni ,méretprobléma esetén sem. Ebben
az esetben, új rendeléssel tudjuk a kívánt méretben
elkészíttetni az egyedi ékszer utánrendelését.
elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm.
rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen
olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a
vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak
elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a
vásárló személyére szabtak (pl. névre szóló termék, egyéb
feliratos termékek, gravírozás, stb.);


Karikagyűrűinkre csak abban az esetben tudjuk
ingyenesen cserélni , ha előzőleg Multisizer's gyűrűmérőt
vásároltál , és mégsem sikerült pontos méretet mérned..
pl..hajlított ujj, duzzadt kéz.

Ha nem rendeltél Multisizer's gyűrűmérőt, akkor sincs
probléma, ebben az esetben is kicseréljük neked 2490 Ft
díj ellenében, mely tartalmazza az ügyintézés és az újra
szállítás díját is Magyarország területén.




A vásárolt termékre csak Egyszeri
kicserélést,Cseregaranciát tudunk biztosítani. Egyszeri
kicserélését, csak akkor tudjuk elvégezni , ha az ékszer Új,
Sértetlen, Hibátlan állapotában kerül visszaküldésre. Már
használatban lévő, Hiányos, Sérült Terméket,nem áll
módunkban cserélni .

Bármilyen kérdéssel fordulj hozzánk bizalommal !
Szerelemgyűrű csapata
GYIK
Termékek és rendelések

Hogyan kereshetek egy bizonyos terméket?

Ha szeretne egy bizonyos terméket keresni, kérjük használja a kereső modult, a weblap fejlécében. Irja be a keresett információkat és ha ezek léteznek a weblapon, megjelenik egy lista a keresés eredményével.

Rendelhet egy cég a webáruházból?

Igen,a Szerelemgyűrű.hu fogad rendeléseket cégek részéről is. Ahhoz hogy számlát kapjon a cég helyes adataival, kérjük töltse ki a kért mezőket a regisztráció folyamán vagy a rendelés folyamán.

Mit tegyek ha akarom hogy a rendelésemet egy másik címre küldjék mint a regisztrációban használt címre?

A termékek kosárba adása és igazolása után, a rendszer lehetőséget ad arra hogy egy másik címet írjon be a rendelés kiszállítása érdekében.

Felhasználói fiókom kezelése

Nem emlékszek már jelszavamra. Mit tehetek?

Ha nem emlékszik már jelszavára, kérjük használja a Elfelejtett jelszó visszaszerzése opciót, amit a Bejelentkezés lapon megtalálhatja.

Hogyan módosíthatom a felhasználó fiókomban lévő információkat?

Ahhoz hogy módosítsa a felhasználó fiókjában lévő információkat, kérjük jelentkezzen be és használja a Fiók frissítése opciót, a Fiókom részlegben.

Szükségem van felhasználói fiókra ahhoz hogy tudjak vásárolni?

Ha rendelni szeretne ezen a weblapon, akkor létre kell hozzon egy felhasználói fiókot (regisztráljon). Regisztrálhat akár a termékek kosárba tevése után is.

Módosíthatom rendelésemet a feladása után is?

Ha szeretné módosítani rendelését, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a weblapon lévő Kapcsolat űrlap segítségével. Kérjük írja be rendelése azonosítószámát si. Az azonosítószám a Rendelés követése részlegben található.

Láthatom rendeléseim történelmét?

Rendelései történelmét megtekintheti a weblapon, a Rendelés követése részlegben.

Általános kérdések

Ön egy kifogyott terméket szeretne megrendelni. Mit tehet ebben az esetben?

Ahhoz hogy több információt kapjon a készlettel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a Kapcsolat űrlap segítségével. Ezt, a weblap lábrészében találhatja meg.

Szeretnék más információkat is kapni, amit a weblapon nem találok meg. Mit tehetek ebben az esetben?

Ebben az esetben, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a Kapcsolat űrlap segítségével.
Cookie politika
A https://www.szerelemgyuru.hu weblap, mint sok más weboldal, kis fájlokat használ, amelyeket cookieknak (sütiknek) nevezünk, és segítenek a tapasztalata személyesítésében. Tanuljon többet a sütikről és arról hogy hogyan kezelheti ezeket.

Ez a lap információkat tartalmaz arról hogy mik is ezek a sütik, az ezen az oldalon lévő sütikről, hogyan lehet kikapcsolni a sütiket a keresőben, hogyan lehet kikapcsolni bizonyos harmadik feleket reklámozó sütiket , és további hasznos hivatkozások a témával kapcsolatban. Ha nem találja meg a keresett információt, vagy ha vannak további kérdései a sütik használatáról a https://www.szerelemgyuru.hu oldalon, kérjük írjon a karikagyuruszakerto@gmail.com email címre.
Mik a sütik?

A sütik kis szöveges fájlok amelyeket a keresők (pl. Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari stb.) tárolják az Ön számítógépén vagy mobil készülékén. Ezek lehetőséget adnak a weblapoknak hogy tárolják preferenciáit. Úgy tekintheti ezeket a sütiket mint a weblapok "memóriája", hogy felismerjen egy felhasználót és megfelelő képen válaszoljon neki.

Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogát, választási lehetősége van arra, hogy ne engedélyezzen bizonyos típusú sütiket.

A sütik 2 főkategóriába oszthatók:

Szesszió sütik - Ezeket a sütiket múló vagy átmenő sütiknek is nevezik, és ezek a sütik törlésre kerülnek amikor a felhasználó bezárja a böngészőjét. A szesszió süti az ideiglenes memóriába kerül tárolásra, és nem marad meg a böngésző bezárása után vagy a felhasználó kijelentkezése után.
Tartós sütik - A tartós sütik segítenek a webhelyeknek emlékezni az Ön adataira és beállításaira, amikor a jövőben visszatér ezekre. Ez gyorsabb és kényelmesebb hozzáférést eredményez, mivel például nem kell újra bejelentkeznie. A tartós sütik tartalmazhatnak olyan sütiket is, amelyek egy másik webhelyen találhatók, mint amelyet a felhasználó jelenleg látogat (más néven "harmadik fél sütik") - ezek névtelenül használhatóak arra hogy emlékezzenek a felhasználó preferenciáira.

Hogyan használja ez a weboldal a sütiket?

Egy látogatás egy lapra ezen az oldalon a következő típusú sütiket generálhatja:

Alapvető sütik
Teljesítmény sütik
Szociális Média és Reklám sütik

A sütik egy részét harmadik féltől származó szolgáltatások is elhelyezhetik.
Alapvető sütik

Ezek lehetőséget adnak a preferenciák beállításaira és lehetőséget adnak a weblap fő funkcionalitásai elérésére.

Ezek a sütik tárolják a felhasználó preferenciáit a weblappal kapcsolatban úgy, hogy a felhasználó nem kell beállítsa ezeket minden alkalommal amikor meglátogatja a weblapot.

A regisztráció sütik akkor kerülnek generálásra amikor a felhasználó regisztrál a weblapon, azzal a céllal hogy tájékoztasson minket ha a felhasználó regisztrált vagy nem regisztrált felhasználó. Szervereink arra használják ezeket a sütiket, hogy tudjuk melyik fiókkal jelentkezett be, és hogy egyszerűbben interrakcionálhasson a weblappal.

Más sütiket is felhelyezünk annak érdekében, hogy lehetőséget adjunk Önnek hogy arra használja a weblapot amire kívánja használni: kosár és Kedvenc lista sütik (annak érdekében hogy megmutassuk a termékeket amelyeket a kosárba vagy a Kedvenc listába helyezett), lokalizáció sütik (a tartózkodási helyének meghatározásához használt sütik az IP cím alapján, azzal a céllal, hogy előzetesen benépesítsék a feliratkozáshoz vagy fizetéshez szükséges egyes mezőket), szesszió sütik amelyek akkor generálódnak amikor belép a weblapra éa automatikusan törlődnek amikor bezárja a böngészőt (a HTTP protokoll által igényeltek vagy szükségesek az űrlapok kitöltésére vagy a bizonyos elemekkel való interakcióra stb..), ügyfél szolgálati chat alkalmazások által elhelyezett sütik, amelyek kapcsolati lehetőséget adnak ügyfél szolgálati csapatunkkal.

Az alapvető sütik segítsége nélkül nem tudnánk tárolni süti preferenciáit és bizonyos alapvető weboldal-funkciókhoz való hozzáférés, mint a megrendelés elhelyezés, normál körülmények között nem lenne végrehajtható.
Teljesítmény sütik

Ezek a sütik teljesítmény sütiket és forgalom analitikai sütiket tartalmaznak.

Mindezek lehetővé teszik számunkra, hogy összességében mérjük webhelyünk forgalmát, azonosítsuk a forgalmi forrásokat, információt szerezzünk a leginkább és a legkevésbé látogatott oldalakról, valamint arról, hogy a felhasználók miként hatnak a weblapra.

Az összes információ amelyet ezek a sütik összegyűjtenek csoportosítottak és névtelenek. Ezeket a sütiket harmad felű Web Analytics szolgáltatások helyezik el (pl. Google Analytics)

Ha nem engedélyezi ezeket a sütiket, nem tudhatjuk mikor látogatta meg oldalunkat, és nem ellenőrizhetjük a weboldal teljesítményeit.
Szociális Média és Reklám sütik

Ezek a sütik beállíthatóak weblapunkon reklám szolgáltatások által amelyeket használjuk vagy szociális média szolgáltatások által.

Ezek a sütik arra kerülnek használatra ezek a harmad felek, cégek által, hogy fel tudjanak építeni egy profilt az Ön érdekeltségei alapján és hogy releváns reklámokat jelenítsenek meg más weboldalakon.

Ha nem engedélyezi ezeket a sütiket, nem láthat már releváns reklámokat érdekeltségeinek.

Ezek a sütik harmad felektől származhatnak, mint például reklám szolgálatok (pl: AdSense, AdWords), szociális média platformok (pl.: Facebook, Twitter), stb.

Ez a weboldal nem férhet hozzá harmad felek által elhelyezett sütikhez, és a harmad felek nem férhetnek hozzá a weboldal által elhelyezett sütikhez. Például ha tartalmat oszt meg a közösségi média gomb használatával, tevékenységét csak az a szolgáltatás fogja követni.
Hogyan kapcsolom ki a sütiket?

Általában leállíthatja a sütik elfogadását a böngészőjében, vagy megakadályozhatja, hogy elfogadjon el sütiket egy adott webhelyről.

Minden modern böngésző lehetővé teszi a sütik beállításai módosítását. Ezek a beállítások jellemzően a böngésző "opciók" vagy "preferenciák" menüpontjában találhatók. A böngészőben a "Súgó" opciót is használhatja.
Hasznos linkek

Ha szeretne többet tudni a sütikről és ezek használatáról az Interneten, kérjük látogassa meg az alábbi hivatkozásokat:

All About Cookies
Your Online Choices
Elállási jog
Elállási jog gyakorlása esetén így küldd vissza az ékszert:

Kérjük, az ékszert ajánlott küldeményként add fel címünkre (ne utánvéttel, mert az így visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni)!
Az ékszer esetleges hiányosságait és sérüléseit minden esetben megvizsgáljuk.
Ajánljuk a csomagban írd meg, hogy kéred az áru visszavásárlását.
A visszavásárlással kapcsolatban felmerülő csomagolási- és szállítási költségek a vevőt terhelik. A visszaküldött, számlán szereplő áru értékének visszafizetését előzetes egyeztetés után vissza utaljuk legkésőbb 14 napon belül. Ha pedig Paypal, vagy bankkártyás fizetéssel történt a vételár kiegyenlítése, úgy néhány napon belül visszaküldjük a pénzt a bankkártyára, ill. Paypal számlára. (A banki átutalás költségét átvállaljuk.) Amennyiben több ékszer volt egyszerre megrendelve, az elállási jogot részben (pl. csak egy ékszerre) is lehet alkalmazni.
Téged ezen felül semmilyen egyéb költség nem terhel!

Kérünk ide címezd a visszárut: Pavelka Attila 8440 Herend Pipacs út 10.
Az ide vonatkozó jogszabályokat az alábbiakban olvashatod:
1. Elállási jog
1.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

Fogyasztó a szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

terméknek,
több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Szolgáltató a 45/2014 (II.26.) Korm. rendeletben megjelölt elállási jog gyakorlására nyitva álló 14 naptári napot biztosít arra, hogy a Fogyasztó elállási jogát gyakorolhassa.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán,vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt (akár a 14. napon) elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 3. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét veszi figyelembe Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére (8440 Herend Pipacs út 10.) indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli, kivéve, ha a Szolgáltató vállalta e költségek viselését. Szolgáltató azonban nem vállalja sem a visszaszállítás megszervezését, lebonyolítását, továbbá nem vállalja át a Fogyasztótól a termék visszajuttatás költségét sem. Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A Szolgáltató tehát követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve észerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését.
1.2. Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog:

Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján Egyedi elképzelés alapján kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak. (pl. gravírozás egyedi kérés, igény alapján). Az elállás megilleti a Fogyasztót, ha a megrendelt termék anyaghibás, illetve téves teljesítés vagy nem megfelelő teljesítés esetén. (a Szolgáltató nem a megfelelő szöveget gravírozta a termékre, vagy elírás történt vagy a Fogyasztó nem gravírozással rendelte meg a terméket).

Olyan termék esetében, amelyet kibontás után már nem állítható vissza eredeti állapotára.